Is het nu Fellenoord of de St.Paulusparochie

This post has already been read 377 times!

Bij het aanzien van dit muurtje jaren geleden was ik toch wel verbaasd wat hier op stond. De Fellenoordparochie. Terwijl ik niet beter wist dat de buurt Kronehoef-west toen vooral de Paulusparochie heette. Het archief gaat met haar tijd mee en zocht het uit via de nieuwste zoekmachine die de laatate tijd veel in het nieuws is Chatgpt. Door deze nieuwe techniek kreeg het archief de volgende informatie: Volgens de zoekresultaten was de Fellenoordkerk een rooms-katholieke kerk die behoorde tot de parochie van Sint-Antonius van Padua in de wijk Fellenoord in Eindhoven. De kerk werd gesloopt in 1973 en de parochie werd opgeheven. De St. Paulusparochie is een andere rooms-katholieke parochie die bestaat uit verschillende kerken in de Achterhoek. De twee parochies hebben geen directe relatie met elkaar. Bekijk hier de gedenkplaten en luchtfoto’s die daarbij horen. De Antoniouskerk stond echter aan de andere kant van de Boschdijk. namelijk zowat om de hoek van het Philipsstadion. Op die plek bevind zich nu een apartementencomplex. Op dit ogenschijnelijk nietszeggend lelijk muurtje ziet u de verwijzing naar de Fellenoordparochie.

Fellenoord Muur
St.Paulus gedenkteken
Herdenkingsplaat Paulusstaete
Pauluskerk Fraterhuis gezien vanaf Marconiplein
Bouw Paulusstaete 1997-1998
Boschdijk richting Antoniuskerk
117028209_1653826231447960_7810296102344234680_n
Sloop Antoniuskerk 1973-1974 (2)
Richting Philips Stadion
previous arrow
next arrow