Terug naar Paulusparochie

Heras Hekwerk

Ontdekking Heras Hekwerk in de buurt Kronehoef, Woensel

Er was eens……

In het het jaar 2009, was ik samen met de toenmalige voorzitter van Stg. Leefbaarheidsteam Kronehoef aanwezig bij een lezing van . Stg. Wederopbouw Eindhoven. De spreker van die stichting vertelde over de wederopbouw na W.O. in de buurt Kronehoef. Tot onze verbazing,  vertelde hij dat het bekende bedrijf Heras Hekwerk in onze buurt was begonnen in de jaren 50 aan de Kattenstraat.  De volgende dag heb ik contact op genomen met het bedrijf of zij dit verhaal konden bevestigen.

Afbeeldingen van het bedrijf

Diezelfde middag ontving ik zwart-wit afbeeldingen van de afdeling communicatie van het bedrijf. De 1e paar afbeeldingen zeiden mij nog niet zoveel , tot ik een schuurtje zag met heel bekende hoge populieren. En die herkende ik van vroeger als ik van slaapkamer naar buiten keek. De buren van dit bedrijf was Houthandel Seerden.

De oude locatie , ook wel de Paulusparochie genoemd, komt het meest overeen met de omgeving van: Van Poppelstraat/Mathys De Layenslaan/ Jan Duikerlaan.

Lokaliseer de oude Kattenstraat waar Heras Hekwerk begonnen is en vergelijk dit met de huidige situatie. Op het kaartje is ook te zien in het verschil in spelling van de Mathys of (Mathijs) de Layenslaan. Daarover een discussie gehad met de gebiedsbeheerder van de de Gemeente Eindhoven. Ik kreeg een origineel document uit het gemeentelijk-archief. Daar stond kennelijk de juiste spelling.