Vincent van Gogh woonde gewoon hier om de hoek(bijna)

This post has already been read 214 times!

Vincent van Gogh heeft van december 1883 tot november 1885 in Nuenen gewoond en gewerkt.Jaren na zijn dood werd hij pas echt wereldberoemd. Ik zeg wel eens gekscherend om van Gogh te zien je hoeft niet naar de hoofdstad van Nederland, maar je kan gewoon naar Nuenen, zowat om de hoek van Woensel. Tegenwoordig is er een van Gogh musuem in Nuenen. In de fotogalerij wat foto’s waarvan hij daadwerkelijk een schilderij heeft gemaakt. B.v Molen de Roosdonck. Het zonnebloemveld wat u ziet is misschien wel later een idee van de schilder geweest. Wie weet. Midden in het dorp staat een prachtig standbeeld van hem.\

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Van Gogh Wandelroute 0007
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Van Gogh Wandelroute 0022
Van Gogh Wandelroute 0004
previous arrow
next arrow