Eindhoven kleinste stad in 1/8e finale Championsleague.

This post has already been read 107 times!

Eindhoven telt 246.443 inwoners (1 januari 2024) op een grondgebied van 88,84 km². En is daar mee de kleinste stad in Europa met een voetbalclub in dat toernooi. PSV speelt dinsdag a.s.om 21.00u tegen Borrusia Dortmund uit Duitsland. De overige deelnemers van de 1/8e finales zijn: o.a Arsenal (Londen), Paris Saint German (Parijs), Bayern München, RB Leipzig, Manchester City. Real Madrid, Atletico Madrid(Madrid), Napoli, Inter Milan, FC Kopenhagen. Tevens is de lichtstad de kleinste stad, dat een winnaar leverd die in 1988 de Europa Cup 1 won. Toen heette de Championsleague zo. Volgend seizoen veranderd de opzet er van. De sterren in het logo verwijzen naar het aantal deelnemers van in 1992. Het jaar dat de competitie werd opgericht. In seizoen 2004/2005 kwam PSV voor het laatst zover. Het team bereikte toen de halve finales en strandde toen tegen AC-Milan. Bekijk hier het spandoek bij het Stadhuisplein wat er naar verwijst.