Welke kunst is er in de stad

This post has already been read 56 times!

In Eindhoven zijn er verschillende soorten beelden en lichtkunstwerken te zien. Er zijn beelden die de oude Griekse en Romeinse stijl volgen, maar ook beelden die een modernere uitstraling hebben. Er zijn lichtkunstwerken die gebruik maken van ledlampjes en kleurveranderingen. Een voorbeeld van een kunstwerk dat de geschiedenis van Eindhoven weergeeft, is het monument dat bestaat uit vijf zuilen die de vijf gemeenten symboliseren die in 1920 bij Eindhoven werden gevoegd. Bij het Philips stadion zijn er twee bronzen beelden van Coen Dillen en Willy van der Kuylen, die bekende PSV-voetballers waren. Een ander lichtkunstwerk is de Zwerm, die bestaat uit 700 ledlampjes die een zwerm vogels voorstellen. De Lichtnaald is een 40 meter hoge naald die ‘s nachts in verschillende kleuren oplicht. Er is ook een beeld van een wielrenner die bij de Barierweg staat. Er zijn ook beelden van Frits, Gerard en Anton Philips, die de oprichters en leiders van Philips waren. En er is graffiti, die ook een vorm van kunst is. Een lijst,met beelden in de stad vind je hier. Wellicht is de lijst niet volledig

Willy van der Kuylen, topscorer Eredvisie allertijden
Coen Dillen, maakte meeste goals allertijden 1956/1957. Beeld, 2004
Lichtnaald 2022
De Zwerm, Pastoriestraat 2019
De wielrijder Barrierweg 2022
Standbeeld Anton Philips , Oswald Wenckebach 1951
Graffiti PSVlaan Eindhoven
Graffiti Kronehoefstraat
Silly Walk Eindhoven Dommeltunnel
Grafitti DAF Trucks Boschdijktunnel 2020
previous arrow
next arrow